Guide til Fastelavnssange: Sjove tekster og akkorder til Fastelavn 2022

Fastelavn er en skøn dansk tradition, hvor børn klæder sig ud og slår katten af tønden. En vigtig del af fastelavn er sangene, der skaber en festlig stemning. I denne guide vil vi give dig sjove tekster og akkorder til fastelavnssange, som du kan synge med til fastelavn 2022.

Sjove tekster til Fastelavnssange

Fastelavnssange er en fantastisk måde at skabe glæde og fællesskab. Her er nogle sjove tekster, som du kan prøve at synge med til fastelavn:

  • Fastelavn er mit navn:Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. Boller op, boller ned, boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. (Gentages)
  • Der sad to katte på et bord:Der sad to katte på et bord, tralaleg og tralala. Den ene var rød, den anden var sort, tralaleg og tralala. Hvordan miaver en sort kat, tralaleg og tralala. Meow, Meow, Meow, Meow, Meow, Meow, Meow!

Akkorder til Fastelavnssange

Hvis du også vil spille musik til fastelavnssangene, kan du prøve at følge disse akkorder på dit instrument:

Sang Akkorder
Fastelavn er mit navn G – C – G – D
Der sad to katte på et bord Dm – G – C – F

Afsluttende tanker

Så er du klar til fastelavn 2022! Prøv at synge og spille disse sjove fastelavnssange med dine venner og familie. Det vil helt sikkert skabe en festlig stemning. Husk at have det sjovt og nyde fastelavnens festlige traditioner.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fastelavn?

Fastelavn er en dansk tradition, der fejres omkring februar eller marts. Det er en fest, hvor børn klæder sig ud, slår katten af tønden og synger fastelavnssange.

Hvordan lyder Fastelavn er mit navn sangen?

Teksten til Fastelavn er mit navn er: “Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.”

Kan du give mig akkorderne til “Der sad to katte på et bord”?

Akkorderne til “Der sad to katte på et bord” er: A-mol, D7, G og C.

Hvornår falder Fastelavn i 2022?

Fastelavn falder den 27. februar i 2022.

Hvordan kan man lave sin egen fastelavnssang?

Du kan lave din egen fastelavnssang ved at lave en sjov og festlig tekst og sætte den til en kendt melodi.

Hvilke andre fastelavnsange findes der?

Der findes mange forskellige fastelavnsange, som f.eks. “Nu er det fastelavn”, “Pop boblerne”, og “Ride, ride ranke”.

Hvad betyder det at rasle til fastelavn?

At rasle til fastelavn betyder at gå fra hus til hus og larme med raslebøsser for at “skræmme” onde ånder væk.

Hvor kan jeg finde teksten til fastelavnssange?

Du kan finde teksten til fastelavnssange i bøger om fastelavn eller på internettet.

Er der specielle melodier, der bruges til fastelavnsange?

Nej, fastelavnssange kan synges til forskellige melodier og kan varieres efter eget ønske.

Hvordan får man boller til fastelavn?

Traditionen med at få boller til fastelavn stammer fra gamle tider, hvor man ønskede at bringe held og frugtbarhed. Bollerne symboliserer frugtbarhed og lykke. Man kan købe eller bage boller til fastelavn.

Artiklen Guide til Fastelavnssange: Sjove tekster og akkorder til Fastelavn 2022 har i gennemsnit fået 3.4 stjerner baseret på 21 anmeldelser